Site Overlay

Meer werkplezier? Maak er een spelletje van!

Niet helemaal blij met je werk? Je hoeft niet meteen ontslag te nemen. Je kunt ook van je werk een spelletje maken. En zo de lol weer terug halen.

Soms knijp ik wel eens in mijn arm. Is dit echt het werk dat ik doe? Ik moet een jaartje of 10 zijn geweest, toen ik wist wat ik wilde doen met mijn leven. Ik moest en zou bij de radio. Na een paar jaar lokale omroep, kreeg ik vanaf mijn 17e mijn eerste betaalde baan bij de radio.

De lokale omroep was mijn opleiding. Ik heb daar zoveel mogen spelen. En zo voelt mijn werk nog steeds. Als een spelletje. En het plezier van spelen kun jij ook terugbrengen in je baan.

5 tips voor meer werkplezier

1. Beloon elkaar met een potje tafeltennis! Of Wii! Ooit had ik een veeleisende baan. Ik realiseerde me dat ik meer tijd op mijn werk was dan thuis. Dus nam ik spullen van huis mee naar de zaak. Zo sloot ik op een dag mijn Nintendo Wii aan op televisie op de redactie. Als het programma waaraan wij werkten in de stijgers stond, beloonde we elkaar met een potje digitaal tennissen of bowlen.

2. Stuur een vliegtuig in plaats van een mailtje. Een collega vroeg onlangs naar een stuk. Of ik dat even kon opsturen. Toevallig had ik dat stuk voor me liggen op papier. Ik vouwde een supersonisch vliegtuig en gooide het zijn kant op. Toen hij het uit had, kreeg ik ‘m voor de grap als prop terug naar mijn hoofd. Zo maak je het voor anderen ook meteen makkelijker om van werk een spelletje te maken.

3. Bekijk dit filmpje van Alan Watts. Die heel goed uitlegt waarom het belangrijk is om van je werk een spelletje te maken.

4. Vergader eens ergens anders. Zo heb ik mijn collega’s wel eens thuis ontvangen voor een werkoverleg. Of zijn we buiten in het gras gaan zitten. Ik heb ook wel eens iemand gesproken die tijdens de lunch naar de film ging… Misschien is dat iets te veel priv├ęplezier, maar je kunt het altijd proberen te verkopen als teambuildingsuitje.

5. Sinds kort sta ik achter mijn bureau. Dat voelt al minder ‘werkerig’ dan wanneer ik de hele dag zit. Op mijn werk staat vaak de radio aan. Mijn heupen bewegen dan nog wel eens mee. Dat gaat vanzelf en voelt een beetje als een feestje.

Dus maak het leuk: maak van werk een spelletje.
En als het niet gaat, overweeg dan ontslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *