Site Overlay

5 redenen waarom saai zijn goed voor je is

Saai zijn heeft een negatieve lading. Zonde! Want het kan je helpen om gelukkiger worden. Hieronder 5 redenen waarom ik dat denk.

Als ik aan saaie mensen denk, dan denk ik aan een echte saaie Piet. Mijn opa Piet. Hij had eigenlijk een heel saai leven. Hij was boer en woonde en werkte dus op één plek, waar behalve de boerderij verder niet zoveel was. Een kleine dorpsstraat verderop. De meeste tijd van het jaar was het er maar een kale boel. Elk jaar gebeurde hetzelfde. Ieder seizoen bracht zijn eigen taken. Al was dat ieder jaar weer hetzelfde. De relatie met mijn oma was ook al niet zo sprankelend. Een saai leven, zouden we nu zeggen. Dat vond hijzelf niet. Toen hij ruim 20 jaar geleden stierf, keek hij terug op een mooi en bewogen leven. Hij was tevreden.

Als je je onrustig voelt, zou je misschien meer zoals mijn opa moeten gaan leven. Een beetje saai in je leven is goed voor je, en wel om deze 5 redenen:

 1. Creativiteit
  Het viel me een paar jaar geleden op dat ik de meeste ideeën onder de douche kreeg. Geniale plannen ontstonden met shampoo in mijn haar. Het was het moment dat ik even aan het ontspannen was. Wat zou er wel niet gebeuren als we allemaal langere periodes zouden ontspannen.
 2. Minder keuzestress
  Door saai te zijn ontneem je jezelf ook een boel keuzes. En die keuzes leveren vaak stress op. Zo draag ik bijna altijd dezelfde schoenen. All Stars. Saai misschien, maar het scheelt shoppen en een hoop keuzestress. Dat geldt voor meer factoren in je leven. Over sommige dingen wil je niet steeds opnieuw nadenken. Zoals wat je ontbijt of wat je draagt en doet. Vaste patronen helpen meer ontspanning in je leven brengen.
 3. Je bent de ideale partner
  Saaie mensen zijn geweldig trouwe partners. Ze zijn ook nog eens betrouwbaarder, blijkt uit onderzoek.
 4. Je hebt meer zelfreflectie
  Saaie mensen weten heus van zichzelf wel dat ze saai zijn. In alle verveling hebben ze zichzelf goed geanalyseerd. Daar is alle tijd voor geweest, namelijk.
 5. Saaie mensen hebben minder stress.
  Dat komt doordat de saaiheid in hun leven als compensatie werkt voor eventuele prikkels. En misschien is dat nog wel de beste les die we kunnen leren van saaie Pieten. De momenten van spanning opvangen met de genoten rust.

Saaie mensen zeggen misschien ook vaker nee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *