Site Overlay

Mijn geheim voor gelukkig leven: doe het anders

Ik ben een gelukkig man. En ik geloof dat dat vooral komt doordat ik veel dingen anders doe dan anderen. Op een manier die bij mij past. En niet op een manier die van me verwacht wordt. En jij kunt dit ook.

Het is soms een grote frustratie voor mijn omgeving: ik doe echt alles anders dan anderen. Als je mij uitlegt hoe iets moet, verzin ik wel een alternatief. En dan ben ik er heilig van overtuigd dat mijn manier beter is. Ik wil niet perse anders doen. Ik wil het gewoon altijd op mijn eigen manier doen. Wat dan ook. Het zit diep in mijn vezels en ik heb het al van jongs af aan.

Terwijl iedereen uit mijn klas op de middelbare school ging studeren, was ik er wel klaar mee. Ik maakte het door mijn vader zuur gespaarde studiegeld op aan een vette reis (New York, Ecuador en Barcelona). Sorry, pap. Het was een talenreis, maar ik leerde vooral veel over mezelf. Toen het einde van de reis in zicht kwam stuurde ik naar allerlei radiostations in Nederland brieven met de vraag of ik in de zomervakantie stage mocht komen lopen. Bij één van die stations mocht ik drie maanden aan de slag. Daarna namen ze me in dienst en zo had ik mijn eerste baan te pakken. Veel kreeg ik niet betaald, maar mijn droom kon ik waarmaken.

Je hebt niet altijd een opleiding nodig
Er is zoveel gratis kennis te vinden op bijvoorbeeld YouTube. Je kunt zoveel praktische dingen leren waar je meteen geld mee kunt verdienen. Ik ken een klusjesman die goede zaken doet. Zijn opleiding was de aanbouw van zijn eigen huis. Dat deed hij met een aannemer die hem alle kneepjes van het vak leerde. Het was meer dan een gratis les, want die aannemer hoefde op die manier geen tweede man aan te nemen voor de klus.

Neem eens een andere route
Het zijn de leukste wandelingen. Ga eens linksaf, waar je normaal rechts gaat. Dat spelletje brengt je op te gekke plekken. Zo kwamen wij eens uit bij een zingende travestiet in een kerk.

ANTIRATRACE OEFENING

Loop op zaterdagmiddag maar eens tegen het verkeer in bij de Ikea.

Recalcitrant hoor.

Spring eens op die bedden daar.
Je zult zien: anders zijn is echt leuk!

Leef je eigen leven
En niet dat van een ander. Wees eens tegendraads, ga eens in tegen ongeschreven regels in en kies voor wat je echt gelukkig maakt. Zeg eens wat geks, doe eens raar., stap uit elke vorm van stramien. Luister niet naar je ouders, kies je eigen pad of alternatieve route. Neem een hobbelige shortcut, ook halverwege je carrière. Laat anderen maar lullen. Durf te kiezen voor jouw eigen route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *