Site Overlay

Je raakt verwend als je niet in de ratrace zit

Dit stukje tik ik op een doordeweekse dag. Links van mij een drankje, rechts van mij een broodje en recht voor me: de zee. Terwijl Nederland op kantoor zit, zit ik aan het stand. Om me heen is het rustig. Ik hoor de zee, vogels en in de verte een auto van iemand er wel nog wel inzit: de ratrace.

Soms vraag ik me wel eens af wat voor dag het eigenlijk is. Dat is een luxe gedachte. Meestal is het een doordeweekse dag. Want de zaterdagen en de zondagen herken ik uit duizenden. Dan is het namelijk veel drukker. Op straat, in de supermarkt of op het terras.

Nu ik zelf uit de ratrace ben gestapt, merk ik dat ik de weekenden helemaal niet zo relaxed meer vind. Was dat vroeger dé tijd van ontspanning, keek ik er naar uit en kwam ik echt even bij, nu krijg ik er vaak de kriebels van. Een weekend blijf ik daarom het liefste gewoon thuis. Ik doe het liefst ook geen boodschappen en ga zeker niet winkelen. Laat de rest van de wereld maar in de rij staan voor van alles en nog wat. Ik kom daar dinsdagmiddag wel een keertje. Of niet.

De kinderboerderij blijkt de hel op aarde…

(op zaterdag dan)

Het valt vooral op, omdat ik twee jonge zoontjes heb. Met de knullen gaan we geregeld naar de kinderboerderij. Een gezellig kneuterig uitstapje. Je kent het wel: een beetje geiten tussen de geiten. Nou had mijn vrouw vorig weekend bedacht om dat eens lekker gezellig op zaterdagochtend te doen. Gekkiggeit.

We hadden er allemaal zin en we waren binnen een paar minuten bij de kinderboerderij. Al heel snel had ik door, dat dit geen normale dag was. In de verte hoorde ik veel kinderen. Ik zag overal fietsen en geparkeerde auto’s.
Ik was nog niet binnen of een overspannen alpaca besprong me van achteren. De konijntjes schuilden zo diep mogelijk in hun hokjes. De kippen kakelden extra hard en de bokjes bokten net even wat harder tegen het hek. De dieren wilden hetzelfde als ik: een beetje rust.

Ook het weekend is een ratrace

Nu ik eenmaal gewend ben aan meer rust in mijn leven, heb ik vaker moeite met de drukte. De drukte van het weekend. De drukte van bepaalde plekken. Doordat ik meer vrijheid heb om mijn eigen tijd in te delen, sta ik niet zo vaak meer in een rij. Dan is het wennen als dat wel eens gebeurd. Dus in dat weekend blijf ik liever thuis. Dan ben ik liever twee dagen saai thuis. Wij gaan wel op woensdagavond uit eten of op vrijdag naar Ikea.

Ik weet het: ik ben verwend. Zou dat verwende de grootste keerzijde zijn van de antiratrace?

1 thought on “Je raakt verwend als je niet in de ratrace zit

  1. Hoi eerst wens ik je veel succes met deze blog. Ik herken je gevoel. En ik zeg je hebt groot gelijk! Ik heb ook een behoorlijke reis gemaakt omdit te bereiken en te doen. Ik vind vrijheid belangrijk. Ik woon op 5 minuten fietsen van het strand dat is mijn rijkdom. Ik heb 10 jaar met een collega gewerkt dat ik dacht hoe hou ik dit vol. En na 10 jaar nam ik ontslag ik had niets anders, beetje spaargeld 2 kinderen. En nu ben ik super blij in mijn leven. Werk ik zoveel uren dat ik nodig heb om rond te komen. Als schoonmaakster en iedereen roept dat ik een betere baan kan hebben naar aanleiding van mijn cv . Maar ik werk maximaal 4 uur per dag kan genieten van mijn prachtige zoons. Iedereen is gelukkig als ik kom. En deze zomer mag ik op een mooi huis van klant passen. Met mijn ridders. Dan voel je je toch heel vrij en rijk

    Eveline Bloom says:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *