Site Overlay

Op deze 5 manieren maakt geld wél gelukkig

Je hoort het mensen altijd zeggen: ‘Ach, geld maakt niet gelukkig’. Onzin! Geld maakt wel degelijk gelukkig, als je het gebruikt op één vna de volgende vijf manieren.

1. Geld maakt gelukkig als je het deelt
Ik zat gisteravond in een klein restaurantje. Een groep van zes jonge meiden kwam binnen met twee ouders. Het was een verjaardagsfeestje van één van de meisjes. De ouders hadden er ogenschijnlijk veel plezier in om de kinderen te verwennen met het lekkerste drinken (milkshakes) en eten (patat).

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat geld uitgeven aan anderen je gelukkiger maakt. Overigens gaat dat ook op voor tijd steken in anderen. Je zou voor hetzelfde gevoel ook vrijwilligerswerk kunnen doen.

2. Geld maakt gelukkig als geld je rijker maakt
Met geld, maak je meer geld. Geld kan voor je werken en je vrijheid geven, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Stel je hebt zoveel centen dat je kunt leven van het rendement van je aandelen. Je moet een hoop doekoe naar de beurs hebben gebracht om dat voor mekaar te krijgen. Stel je eens voor dat je iedere dag je geld verdient zonder naar kantoor te hoeven. Dan hoef je alleen nog maar te doen waar je echt blij van wordt. Heerlijk toch?

Ik heb me er trouwens wel een beetje over moeten inlezen. Dit boek hielp me erbij.

3. Geld maakt gelukkig als je de waarde ervan optimaal benut
Ik heb ooit een gratis cursus Zweeds gedownload. Na twee lessen geloofde ik het wel. Ik heb die cursus nooit afgemaakt. Het was niet zozeer dat ik het moeilijk vond. Het kon me niet zoveel schelen. Dat komt omdat ik er niets voor had betaald en dus geen verplichting voelde om het af te maken. Ik ken iemand die heeft ook een cursus Zweeds gevolgd. Hij heeft er wel voor betaald. Sterker nog: hij rondt binnenkort de cursus af en gaat de komende vakantie naar…
…Spanje.
Ja, ik snap het ook niet helemaal. Maar het is echt zo.

Dus bedenk heel goed wat je wilt, investeer in jezelf en gebruik het geld als stok achter de deur.

4. Geld maakt gelukkig als je er vrijheid van koopt
Mijn buurman neemt wel eens onbetaald verlof op. Hij zit door zijn vakantiedagen heen en dus ‘koopt’ hij als het ware dagen van zijn baas. Dan krijgt ie iets minder salaris die maand, maar daardoor kon hij wel twee weken onafgebroken werken aan een schuurtje achterin de tuin. Daar wordt hij gelukkig van. Hij niet alleen, steeds meer mensen verkiezingen vrijheid voor geluk. Geef ze eens ongelijk.

Lees voor meer inspiratie ook eens dit stuk over het tussenpensioen.

5. Geld maakt gelukkig als je het gebruikt om herinneringen te maken

Je wordt het gelukkigst als je het geld uitgeeft aan ervaringen zoals een reis

Ap Dijksterhuis in het boek: Maakt Geld Gelukkig?

Het zijn dus niet gadgets of apps op je telefoon waar je blijer van wordt. Het is die ene spannende busreis met je beste vriend naar Kroatië. Die blik op het gezicht van je zoon in Disneyland. Het is die ene kus op dat strand op Ibiza. Of die ene wandeling op de Veluwe met je vader. Onbetaalbaar dus, maar ze kosten wel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *